Pidän palveluista: kahviloista, R-kioskeista, kirjastoista, keskikokoisista kaupoista itsepalvelukassoineen. Pidin myös ajasta jolloin kanssakäymistä rajoitettiin - toki festarit ja muut kulttuuritapahtumat olisivat silloinkin saaneet jäädä rajoitusten ulkopuolelle & uimahallit. Mutta sukulaisia & naapureita ei olisi saanut tavata 😄

Maalle muuttaessa oletin, että täällä hissutellaan rauhassa keskenämme. Pah! Ensimmäinen kesä jo näytti mitä on tulossa: uteliaita pöllähti kesken lauantai harmonian, öljy tuotiin herkkien hetkien aikaan - oi oispa ollutkin eroottista öljyä. Täällä oli ja on kirjoittamattomia sääntöjä miten olla ja elellä & juorut kulkee. Alkuasukkaat levittävät tietoa, me uudisraivaajat juoruamme 😎 Ei voi kuvailla minkälaista trafiikkia täällä oli. Tultiin saapastellen sisään pokkana arvostelemaan peruskorjauksemme nykytilaa. Tuijoteltiin ikkunapieliä, kurkittiin roikkuvia rännejä & eivät osanneet varoa sanomisiaan, vaan sana sieltä toinen täältä kantautui korviimme. 'eivät oo saaneet korjattua tuotakaan'. 

Tulkoot poikkeustila, mutta vain niin että oman kylän väkeä ei saa tavata ja sukulaisia harvoin & töihin ei oo pakko mennnä, jos ei taho. Aika kuluu muutenkin leppoisasti.